Altijd toch weer even een bijzonder moment als je dan opeens maar even 1 kind weer thuis hebt. Hoe lekker kneuterig en gezellig dat ook weer eens is. Of zoals mijn dochter het graag noemt: Vrouwen tijd! hahahaha!

Heerlijk om samen “vrouwen” dingen te doen en vandaag had ze zin in taart, dus we doken samen de keuken in en gingen aan de slag. Ik moest eigenlijk nog boodschappen doen, dus veel ingredi├źnten hadden we niet in huis. Dan ben ik altijd blij met havermout en bananen, want dan kun je eigenlijk altijd wel iets maken.

Zie hieronder het resultaat!! Een heerlijk havermout & abrikozen ontbijt taart.
Ja taart voor ontbijt! Het kan en het mag, en ook nog eens gezond!

Deze taart duurt ongeveer 10 min. qua voorbereiding, 30 min. in de oven.

eija aan het bakken
Eija lekker aan het meehelpen!

Het recept:

  • 200 gram havermout
  • 1 kleine pot appelmoes
  • 3 bananen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 150 gram pecan of walnoten
  • 100 gram abrikozen

Wij hebben een S blad keukenmachine gebruikt om daarmee alles fijn te hakken en samen te mengen. Heel makkelijk en je krijgt ook niet veel troep.

Instructies:

  • Verwarm oven voor op 200 graden.
  • Begin met het klein hakken van de noten, tot kleine stukjes (kan ook met een groot mes). Doe in een kom.
  • Hak de abrikozen tot kleine stukjes. Doe in een kom.
  • Doe de havermout, bananen, appelmoes, kaneel en bakpoeder in de keukenmachine en draai totdat alles samen is gemengd.
  • Voeg de noten en abrikozen toe en pulseer / roer nog een paar keer totdat alles 1 geheel is.
  • Doe alles in een bakblik en doe in de oven voor ongeveer 20-40 minuten. Ligt een beetje aan welke vorm bakblik je gebruikt.
Wij hebben hem samen gedronken met een kopje ceremonieel cacao!