Yurt Yoga lessen

Ik bied verschillende yoga vormen, verspreid door de week. Vanaf april staan er 4 lessen op het rooster en zodra meer mensen de yurt hebben gevonden, gaan we uitbreiden met meer lessen.

Wil je gelijk een les boeken? klik hier!

Onderstaand de yoga stijlen die er momenteel zijn:

✨Yin yoga: Maandagavond 19.30Yoga yurt Usselo
De Yin yoga houdingen, zijn houdingen die je langer vast houd, eventueel ondersteunt door kussen en blokken, om zo in je eigen rust en herstel systeem te komen en je intuïtieve mindset aan te spreken. Met de ademhalings oefeningen ga jezelf nog meer voelen.Je eigen ademhaling verteld je heel veel over hoe je in het lichaam zit. Hoe meer je ademhaling stroomt, hoe meer vrijheid & flow in je leven zult ervaren.

✨Restorative yoga: Donderdag avond 19.30
Bij restorative yoga gebruiken we altijd blokken, kussens, dekens en/of bolsters in de houdingen. Op deze manier kan je het lichaam in een diepe strekkende houding leggen zonder dat er extra spanning optreed. Waar bij de yin yoga je gaat observeren wat er innerlijk en mentaal gebeurd als er extra spanning komt, wil je bij restorative juist gelijk de overgave en het innerlijk vertrouwen aanspreken. Door de kussens en bolster te gebruiken hoef je geen extra spier, bindweefsel of spanning vanuit aanhechting spieren te gebruiken. Deze vorm is dan ook perfect om in te herstellen bij burn-out, depressie, blessures of ziektes. Probeer het zelf eens en verwonder je over je eigen zelfherstellend en genezend vermogen.

Yoga Nidra: Dinsdag avond 19.30 uur.
Yoga Nidra is een hele krachtige en effectieve meditatievorm waarbij gebruik wordt gemaakt van adem-, lichaamsbewustzijns- en/of visualisatietechnieken. Yoga Nidra wordt ook wel slaapmeditatie genoemd omdat je lichaam in een staat van diepe slaap wordt gebracht terwijl je bij bewustzijn bent. Yoga Nidra is één van de krachtigste tools voor het vergroten van je veerkracht.

Yin en Yang yoga: Maandag ochtend 09.00 uur
Een mix les met een actief stuk en hele rustige houdingen. De de flow is vaak opgebouwd vanuit een zonnegroet flow, waarbij je van een staande positie elke keer terug stapt en van verschillende houdingen veranderd. Het is een actieve les, die je focus, kracht en energie geeft. Door de wat snellere flow gaat je eigen interne kachel aan, waardoor je metabolisme omhoog gaat en je innerlijk vuur aanwakkert. Dit heeft veel voordelen voor je vetverbranding, je lichaam word er schoner van en je gaat merken dat het lichaam zelf makkelijker energie aanmaakt. De les eindigt altijd met ontspannende houdingen, diepere stretches en een savasanah, dit is een liggende houding aan het eind om een diepe staat van rust en ontspanning tot je te laten komen.

Ademwerk circles: Nu niet op het rooster
Tijdens de adem cirkels mag je ontmoeten wat het lichaam heeft opgeslagen. Het is jouw toegangspoort tot leven, jouw vrijheid. De adem. Je wordt er als enige zekere in het leven mee geboren en je laat het leven met de laatste ademteug. Stress, onderdrukte gevoelens en ervaringen komen omhoog en mogen opnieuw in contact gebracht worden met de ruimte, met jezelf. Hierdoor ontstaat er meer ruimte om te zijn en los te laten. Dit alles door middel van jouw eigen adem.

 

Tevens worden er maandelijks workshops gegeven:

Yin Yoga XXL

Met een eigen ruimte kan ik ook weer de heerlijke lange yin yoga XXL gaan geven. Natuurlijk elke keer weer met een eigen thema. Tot en met de zomer vakantie is er elke maand 1 gepland


Online yoga & detox retraites

Er is ook een hele online academy gekomen waar verschillende yoga & detox retraites in staan. Op dit moment staat er voor je klaar een herfst en winter detox, een lente & zomer detox en een weekend thuis retraite. Dit zal komende jaar verder uitgebreid worden met een restorative yoga programma voor diepe ontspanning en burn-out.

Youtube video’s

Ik heb sinds de zomer van 2020 al aardig wat yin yoga, actieve yoga, pilates flows en mix flows opgenomen. Gewoon gratis te bekijken via YouTube. Vergeet even niet je te abonneren op mijn kanaal, dit kost je niks maar geeft mij een eerlijke kans om de yoga gratis te blijven aanbieden!