Nu zitten we nog in het begin van het nieuwe jaar 2020 en dat is voor de meeste mensen de tijd voor verandering, nieuwe doelen zetten en de kans om een leven te creëren waarvan ze altijd droomden. Ook al ben ik het er mee eens dat dit een mooi moment is, het is zeker niet het enigste moment. Je kan je leven elke dag veranderen, elke eerste dag van de maand je plan herzien, bij elke volle maan nieuwe intenties zetten of bij het wisselen van de seizoenen een life detox starten.
Een voornemen zetten doe je niet 1 x en is geen kwestie van slagen of falen. Voor mij is het een doel neerzetten waar je in mag groeien en in mag door groeien.

Dus heb jij eigenlijk wel goede voornemens neer gezet? Leef jij vanuit je eigen visie of ga je meer mee in de flow van de dag? Voelt het alsof je geleefd word door het leven of kun jij je leven bewuster creëren?

De ideeën en plannen die je wellicht voor jezelf bedacht voor dit jaar gaan zeer waarschijnlijk niet in 1 x uitkomen. Het leven geeft je soms ook uitdagingen, onvoorziene problemen en dat je uit je comfort zone mag groeien. Maar als jij weet wat je wilt, kun je ook je focus beter houden of terug krijgen. Nu gaat het mij niet altijd om het materialistische doel, maar meer om het gevoel dat ik (denk) er van te gaan krijgen. In mijn persoonlijk plan staan dan ook heel veel gevoelens, emoties, liefde en dankbaarheid stukken

En daar komt mijn mantra vraag: Can i be within, when I am without?

Een vraag die ik mijzelf wekelijks, soms dagelijks stel. Kan ik mij in mijn innerlijke wereld (gevoelens en emoties) al voelen wat ik graag in mijn buitenwereld (business, huis, relatie, geld) wil manifesteren?

Welke gevoelens zijn er, welke emoties runnen mijn dag, hoe voelt mijn lichaam en wat voor gedachten heb ik nu, vandaag? En gaat dit mij het resultaat geven wat ik zo graag wens? Want als je je NU vandaag zo kan voelen dan is het geen eind doel op de horizon, maar een droom die je elke dag mag leven!

Bijvoorbeeld:

  • Wil je graag 10 kilo afvallen? Grote kans dat je je fitter, energieker, sexyer wilt voelen met meer zelfvertrouwen, vrolijker wilt zijn en gelukkiger wilt voelen.
  • Wil je meer geld? Grote kans dat je meer rust, meer vrijheid, meer onafhankelijkheid en geluk wilt.
  • Wil je graag reizen? Grote kans dat je op zoekt bent naar meer zelfexpressie, meer vrijheid, je spiritualiteit wilt vergroten, meer innerlijke ruimte en onafhankelijk wilt.
  • Wil je relatie? grote kans dat je meer verbinding wil, socialer wilt zijn, meer liefde wilt geven en ontvangen.

Als je dan naar bovenstaande voorbeelden kijkt, zou je dan vandaag al iets kunnen doen voor je gezondheid, je relatie of reis op gevoels niveau?

Kun je dan nu al de overvloed zien in de natuur? Er altijd genoeg zuurstof, je hart die elke seconde voor je klopt, je darmen die dagelijks eten verteren, gras dat maar blijft groeien, de zon die maar blijft schijnen, water dat elke dag uit de kraan komt, de veiligheid van Nederland, de miljoenen mensen om ons heen, supermarkten vol eten, alle technische snufjes om ons heen en ga zo nog maar even door!

Dus maak eens een lijst van hoe jij je dagelijks wilt voelen. Welke activiteiten, mensen of gewoontes doen jou humeur, gevoel of focus veranderen? Wat vind je leuk, waar krijg je energie van? waar moet je van lachen? welke mensen geven je energie? bij welke activiteiten voel je je vrij? welke emoties zou je dagelijks willen ervaren?

Als jij weet hoe je je eigen lichaam en stemming op een positieve wijze kan beïnvloeden en veranderen, dan ga je ook steeds meer groeien, keuzes maken die bij jou levenspad horen en dus gelukkiger voelen!