Wie houd er nou niet van snacken? Even een tussendoortje kan je bloedsuikerspiegel in balans houden en daarmee de bekende middag dip buiten de deur houden. Alleen als je lijf wil snacken en je hebt niet gelijk wat bij de hand, dan heb je kans dat je zomaar pakt wat er beschikbaar is en dat is meestal niet de gezondste opties.

Ik probeer altijd potten met bonen, dadels en noten in huis te hebben om daarmee binnen 10 minuten een gezonde snack op tafel te zetten. Ik houd van makkelijk zeg maar, alle ingrediënten in de keukenmachine – even mixen en klaar!

En zo hier ook een energierepen recept met kidneybonen en chocolade! Wees niet bang, van die kidneybonen proef je straks helemaal niks meer terug!

Ingrediënten:

voor 10 repen – tijd: 15 – 45 minuten

  • 1 blik kidneybonen 200 gram, uitgelekt en schoongespoeld
  • 16 zachte dadels
  • 60 gram kokosolie op kamertemperatuur
  • 5 eetlepels rauwe cacao poeder
  • 75 gram zonnebloem of pompoen pitten of mix
  • 75 gram havervlokken
  • 60 gram kokosrasp

Vet een vierkante bakvorm en zet deze vast klaar.

Doe de bonen, dadels, cacao en kokosolie in een keukenmachine en pureer tot het 1 geheel word. Pureer niet te lang want dan word het een droge bal waar moeilijk mee te mixen is. Doe de bonen / cacao mengsel in een kom

Doe de pitten, havermout en kokosrasp even kort in de keukenmachine en puls een paar keer tot de zaden in kleine stukjes zijn.

Meng nu pitten mix samen met de cacao mix en druk alles goed samen. Daarna in je bakblik en zet alles nog 30 minuten in de koelkast of tot je het wilt eten.

Warning! Joost vond hem zo lekker dat hij 8 repen achter elkaar heeft gegeten en er bijna niks voor ons over bleef 🤪!! Wil je er zelf dus van genieten? zet hem veilig weg! hahaha!