Bijna iedereen is wel gek op de smaak van Nutella op vers brood. Het is smooth, zoet, heeft veel chocolade en voelt als echte verwennerij. Wij zijn thuis echt mega gek op chocolade en bij opa & oma krijgen de kids dan ook wel eens de echte Nutella. Maar dat neemt niet weg dat ze thuis ook gek zijn op deze variant.

Hij is gemaakt met kikkererwten, wat dan ook gelijk weer eens extra boost eiwitten en stabiele bloedsuiker met zich mee brengt. Het recept geeft een grote pot die je makkelijk 5-7 dagen in de koelkast kan bewaren. Maar ik denk dat het dat toch niet gaat halen, smullen maar!

Ingrediënten:

Voor 300 / 400 gram – tijd: 10 minuten

  • 400 gram kikkererwten (blik), uitgelekt & schoongespoeld
  • 8 zachte dadels
  • 2 eetlepels pindakaas of tahini
  • 4 eetlepels rauwe cacao
  • 2 eetlepels (haver)melk
  • snufje zeezout
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 theelepel olijfolie (optioneel)

Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie in een keukenmachine met S blad en pureer de ingrediënten tot een smeuïge consistentie. Het kan zijn dat het mengels iets te dik word, voeg dan wat extra melk of water toe. Wil je dat extra zachte smooth gevoel van de Nutella? Voeg dan de olijfolie toe terwijl de machine draait.

Proef even qua zoetige smaak voor jou! Wil je meer? voeg dan extra ahornsiroop toe.