Nazomers genieten!!

autumn stairs

Ook al ben ik nu aan het genieten van de prachtige warme dagen die deze nazomer ons brengt, ook de herfst is al zijn intrede aan het maken. Al zittend onder de 80+ jaar oude eikenboom, moet ik soms echt oppassen voor al die eikels die nu al uit de boom vallen. En zelfs de eerste boom hier in de tuin is al geel aan het worden.

Heerlijk buiten in de zon zit ik te werken aan de herfst detox manual en ik dacht ik deel vast een stuk met jullie:

De natuur maakt zich klaar voor de lange stilte van de aankomende herfst / winter en geeft duidelijke signalen aan ons om het zelfde te doen.
Het is tijd om te oogsten wat de natuur ons geboden heeft, de vruchten te plukken van onze zomerse activiteiten en om ons leven zo te organiseren dat we kunnen loslaten in het niets / minder doen. De hoge energie vanuit de zomer word langzaam minder en geeft hiermee aan om ook stappen terug te gaan nemen van onze hectische leven en maatschappij. In deze tijd van reflectie kijken we wat we kunnen oogsten, opslaan en gebruiken of wat we juist niet meer nodig hebben en mogen loslaten.

Net zoals de bomen eerst hun prachtige kleuren laten zien, wat een mooi eerbetoon is al het moois wat de lente en zomer ons gegeven heeft, laten ook zij de blaadjes vallen om deze zo weer terug te geven en te herenigen met de aarde. De herfst is het seizoen voor het verkrijgen en verfijnen van levens lessen en ervaringen uit onze zomer. Vertering is de basis voor groei van iets nieuws. Het verteren van de blaadjes door moeder aarde of onze eigen plannen is een jaarlijks cyclus  en bied zo de volgende lente een hele vruchtbare bodem voor al het moois wat er ter zijne tijd mag gaan groeien. Overdenk en beslis wat je nu echt kan loslaten en wat voor nieuwe voeding kan zorgen.  Het loslaten van spullen, projecten, relaties, ideeën etc. zijn soms nodig voor een positieve ontwikkeling voor ons zelf. Hierdoor creëer je een voedzame bodem om je te herenigen met onze diepere kern, je eigen wensen en dromen.

De herfst begint officieel met de maansverduistering op 21 september. Wanneer de dag en nacht even lang is en hierna worden de dagen korter en korter.

Wil jij meer weten over de herfst, wat het voor jou deze keer betekent en hoe je jezelf goed kan voeden zowel lichamelijk als mentaal, lees dan even verder op de herfst detox paginas!

Let op! De herfst detox workshop word op 2 verschillende data en locaties gehouden.