Ik houd van eten dat je lekker weg kan eten. Druiven, kersen, tomaatjes, falafels. Van die kleine hapjes die je lekker kan weg snacken zonder dat je door hebt dat je gezond aan het eten bent. Dit geeft altijd zo’n voldaan gevoel. En nu kan ik nog een extra favoriet aan deze snack lijst toevoegen.

De amandel choco ballen zijn zo lekker, dat het bijna onmogelijk is om te wachten tot de chocolade is gezet en ze hard genoeg zijn om te eten. Maak daarom lekker kleine balletjes of verdubbel het recept gelijk. Zo merkt niemand dat er al gesnoept is!

Recept amandel chocolade ballen:
15 – 20 ballen – 30 min voor – 1 uur afkoelen

Ingredienten:

  • 300 gram gladde amandel pasta of pindakaas
  • 70 ml ahornsiroop
  • Snufje zout
  • 1-2 eetlepels kokosbloem (naar behoefte)
  • 15 gram gepofte spelt
  • 150 gram (zuivel vrije) chocolade
  • 1 theelepel kokosolie

Wat ga je doen?

Roer de amandelpasta of pindakaas met de ahornsiroop en zout in een kom goed door en glad. Voeg eerst 1 eetlepel kokosbloem toe en roer tot een glad mengsel. Het mengel moet dik genoeg worden om balletjes van te draaien. Laat het geheel nu even staan zodat de bloem erin kan trekken. Zo 10 minuten.

Let erop dat het mengsel niet te droog of nat is. Voeg anders meer bloem toe of wat extra amandel pasta toe.

Pak nu met een theelepel kleine beetjes deeg, kijk zelf hoe groot je de balletjes wilt hebben. Leg de balletjes op een bakplaat met bakpapier. Let erop dat het ook in de vriezer past om de balletjes extra snel te laten harden.

Haal de balletjes na 20-30 minuten uit de vriezer zodat je ze kunt onderdompelen in chocolade.

Smelt in een kom au-bainmarie de chocolade en de kokosolie. Roer rustig door tot alles is gesmolten. Haal de balletjes erbij en prik ze aan een sate prikker. Haal elk balletje voorzichtig door de gesmolten chocolade en leg ze weer op het bakpapier. Herhaal dit met elk noten balletje en laat ze daarna hard worden. Je kunt ze ook in de koelkast zetten.

En klaar! Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voor je er een “moet” eten.

Eet smakelijk!!!