Een toetje hoort er op feestelijke dagen natuurlijk ook gewoon bij. Om deze december maar even in de chocolade thema te blijven heb ik hier een chocolade mousse voor je. Een die gemaakt is van zoete aardappelen en daarom vol extra vezels en vitamientjes zit. Een echte quilt-free pleasure dus!
Het onderstaande recept is voor ongeveer 4 personen, maar ik verdubbel hem altijd gelijk want dan kunnen we er meerdere dagen van genieten.
Recept Chocolade mousse:
8 porties – 20 min voor – 3 uur afkoelen
Ingredienten:
- 200 gram zoete aardappel
- 50 ml ahornsiroop
- 1 banaan
- 75 ml amandelmelk (ongezoet)
- 30 gram rauwe cacao
- 2 eetlepels amandel pasta
- 1 eetlepel kokos olie, gesmolten
- Snuifje zout
- 1 theelepel vanille extract (optioneel)
- Garnering: amandelschaafsel, frambozen, aardbeien
Wat ga je doen?
Schil en snij de zoete aardappel in kleine stukjes en stoom deze in 10 minuten gaar. Weeg ondertussen alle overige ingrediënten en zet alles al vast klaar.
Schep nu de zoete aardappel, banaan en de ahornsiroop in je keukenmachine en roer tot het een glad geheel is. Maak eventueel de randen tussendoor schoon.
Voeg de overige ingrediënten toe en laat de machine nog een paar keer draaien. Proef de mousse en voeg eventueel wat extra ahornsiroop toe mocht je het zoeter willen. Houd wel rekening mee dat de mousse zoeter zal worden als hij afkoelt
Doe de mousse in een grote kom of gelijk in kleine portie schaaltjes. Het enigste waar je nu op moet wachten is tot het afgekoeld is. De mousse zal dan ook wat dikker worden. Voor het eten kun je het rechtstreeks uit de koelkast eten of zet nog even op het aanrecht voor 20 minuten.
Eet smakelijk!!!