Omdat wij thuis veel smoothies drinken, vind ik het ook belangrijk dat we niet allemaal maar suikerbommetjes tot ons nemen. Aangezien de kids ook graag mee drinken, zie ik dit ook nog eens tot een extra moment om (stiekem) wat groenten bij ze naar binnen te krijgen.

Nou eten mijn kids echt heel goed zal ik je zeggen en ook de groenten gaan er graag in. Maar als je het hebt over bloemkool, bieten, broccoli etc en dan de gekookte varianten zijn de kids toch niet echt dol op. Vandaar dat ze bij ons regelmatig door de smoothies en juices gaan!

Hier een recept voor een smoothie met rode bieten. Ik vind rode bieten altijd lekker om te nemen op de dagen dat we actief zijn, veel buiten zijn en waar ik dus ook veel beweeg.

Rode biet geeft je bloed een boost, zit vol mineralen foliumzuur, mangaan, kalium, koper, ijzer, vezels en magnesium. En het zijn antioxidant bommetjes waarmee je je ph omhoog haalt, je immuunsysteem aanzet en ontstekingen in je lichaam tegen gaat! Ik zeg dubbele dosis en drinken maar!

Ingrediënten:

Smoothie voor 2 personen – 5 minuten

  • 2 rode bieten – 120 gram
  • 150 gram aardbeien of frambozen
  • 5 zachte dadels (optioneel)
  • 250 ml soya yoghurt
  • 125 ml water

Doe alle ingredienten in je blender en pureer net zolang tot het zacht en smooth is.

Drink gelijk op of bewaar in een afgesloten om de smoothie mee te nemen voor later.

Op onderstaande foto staat de bieten & aardbeien smoothie rechts en de blue groenten smoothies links. Deze is gemaakt van bessen en bloemkool en is super romig!